Fastelavnsboller

Dej

1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
375 g hvedemel (ca. 61/4 dl )

Glasur

1æg (ca. 1/2 dl )
2 spsk  sukker
1/2 spsk hvedemel
1/2 vaniljestang-kornene herfra

Glasur

100 g flormelis (ca. 2 dl )
1 spsk mørk rom -eller vand

Dej

lun mælken i en gryde, til den er lillefinger varm.hæld den i en skål og rør gæren ud heri. tilæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage )slå dejen godt sammen. dæk skålen med fx  et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme

pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme kog cremen ved jævn varme under stadig piskning i ca. 5 min tag den af varmen og kom cremen i en skål. lad cremen køle af – rør af og til.

tag dejen ud på et meldrysset bord og æld den godt igennem. tilsæt evt. resten af melet rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x40 cm). skær dejpladen  igennem 3 gange på hver lad så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm ). læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. saml dejen om fyldet til små pakker. klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud . form “pakkerne ” til boller og stil den med sammen føjningerne  nedad på plader med bagepapir. lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Pyt med glasur

Fastelavnsboller

Spreading world https://dissertationowl.com poverty has deprived nations of funds for sanitation, so that many health projects have been stopped, while increased movements of migrant workers and tourists have carried infections more rapidly from one country to another.